MATEJA

Verjamem, da je vsak sposoben ustvariti, to kar si želi in kar potrebuje.

Moje ime je Mateja Sintič, sem inštruktorica TRE tehnike.

Rada imam mir in tišino. Urejen nered. Smeh. Dobre ljudi. Kavo, turško, brez sladkorja in brez mleka. Zeleno barvo. Obdelujem vrt. Stik z zemljo je pomemben. Tudi to, kaj dam v lonec in na krožnik.

Učim se potrpežljivosti. Hitim počasi. Poslušati sebe.

Ne maram panike in kaosa. Ali preveč zvokov naenkrat. Ne maram grobosti in neotesanosti.

Življenje mi je ponudilo številne preizkušnje in hvaležna sem zanje. Z drugačnimi pristopi in drugačnim načinom razmišljanja se spogledujem že 20 let. Učim se na svojih napakah, tako kot večina. Žal pa je takšno učenje včasih predrago in potrebujemo še učitelja, da nam pokaže ogledalo, v katerem lahko vidimo svoje napake in zmote.

Želja po dokazovanju v službi in delo preko normalnega urnika so pripeljali tako daleč, da je bila družina, in ljudje, ki so pomembni, v drugem planu. Lekcija je bila kot rušilni potres.

Nujno je bilo potrebno nekaj narediti. Z mano, ne z drugimi. Kajti spremenim in izboljšam lahko samo sebe, nikogar drugega.

Ena od težav je bila, da sem imela občutek, da nihče ne razume in ne sliši, kar govorim. OK, verjetno je nekaj narobe z mojo komunikacijo. Pa sem se šla učit od najboljših.

Nevrolingvistično programiranje (NLP) mi je dalo povsem nov pogled na odnose med ljudmi in predvsem tehnike in znanja, s katerimi lahko pomagam sebi in drugim premagati zavore, ovire, prepričanja, vrednote, strahove,.. ki me omejujejo in določajo moje odzive in reakcije. To mi omogoča pridobljen mednarodno veljavni certifikat (INLPTA) NLP Coach Practitioner.

Še vedno sem imela občutek, da je v meni naloženo ogromno balasta in ostankov,  katerih se moram nekako znebiti. V pravem trenutku sem spoznala tehniko TRE (Trauma Releasing Exercises) – vaje za sproščanje stresa in travme. To je POPOLNOMA spremenilo moje življenje. Takoj sem se odločila za nadaljnje izobraževanje in pridobitev certifikata.

Verjamem, da tehnika TRE-senja lahko pomembno pomaga vsakomur pri preoblikovanju odzivov na stresne situacije v vsakdanjem življenju in dolgoročno odpravi marsikatero težavo in oviro, za katero mogoče niti ne vemo, da je posledica stresa in / ali travme.

Kako vam lahko pomagam?

Izvajam skupinske delavnice za največ 6 oseb v eni skupini in individualna srečanja.

Delavnice lahko vključite v podjetje v okviru promocije zdravja na delovnem mestu.

Če želite bolj učinkovito upravljati s svojimi telesnimi odzivi, ko ste pod stresom, me lahko kontaktirate.