Ste v prijaznem podjetju?

Ste lastnik, direktor, vodja ali zaposleni v prijaznem podjetju?  Prijaznem do koga? Do strank – prav gotovo!

Do zaposlenih? Tistega, ki pravi, da pri svojem delu ne doživlja stresa, bi rada osebno spoznala, mu čestitala in z njim naredila intervju.

Sama verjamem, da kot dober vodja veste, da ljudje delajo bolj učinkovito, ko delajo v okolju, kjer so slišani in kjer se počutijo, da tja pripadajo ter so mirni in srečni v sebi.

A ker smo vsi najprej ljudje, potem eksperti in zaposleni/sodelavci, je človeško kdaj v sebi začutiti nemir. Strah, žalost, jezo, nemoč, odtujenost… in eden glavnih “povzročiteljev” tega je STRES.

Pomislite nase in na svoje zaposlene!

Danes je delovni tempo izjemno zahteven. Soočamo se s pritiski s strani nadrejenih, stranke so zahtevne. Pričakovanja je potrebno izpolniti takoj. Delo preko delovnega časa je postalo nekaj, kar se od zaposlenega pričakuje.

Se vam je že zgodilo, da ste se po napornem sestanku skoraj sesedli brez energije. Vaše telo se je začelo tresti.

Vendar ni časa za počitek in sprostitev. Na mizi vas čaka nova naloga, ali pred vrati nova stranka. Posledice stresa na delovnem mestu so lahko hude za zaposlene in za podjetje. Nezadovoljstvo, zmanjšana učinkovitost, nedokončane naloge, izčrpanost, bolniške odsotnosti in v končni fazi izgorelost zaposlenih je le nekaj težav, ki so posledice stresa na delovnem mestu.

To poznam, ker sem sama doživela. Moja želja po dokazovanju v službi in delo preko normalnega urnika so me pripeljali tako daleč, da je bila družina, in ljudje, ki so pomembni, v drugem planu. Lekcija, ki sem jo takrat dobila je bila kot rušilni potres.

 

Rada bi vam predstavila učinkovito tehniko TRE (Trauma Releasing Exercises), za zmanjševanje stresa v podjetjih. Tehniko, ki je meni  “rešila življenje”.

Tega ne želim nikomur in poznam pot, kako to preprečiti. Zato bi vam tehniko TRE želela predstaviti!

Tehnika TRE – vaje za sproščanje napetosti, stresa in travme je inovativna serija vaj, ki pomaga telesu sprostiti globoke mišične napetosti in zakrčitve. Aktiviramo naravni mehanizem tresenja ali vibriranja, ki sprosti mišično napetost in umirja živčni sistem na varen, nežen in vsakemu posamezniku na lasten način.

Rezultati?
Postajamo bolj umirjeni, razvijemo sposobnost samoregulacije, bolj se zavedamo svojega telesa, bolj razvijemo sposobnosti za umirjeno reakcijo, znamo se sprostiti, napetosti počasi izginjajo, razrahljamo zakrčenost v mišicah in organih, svet okoli nas postaja lepši in prijaznejši, …..

Dejstvo je, da smo le zadovoljni in mirni ljudje lahko maksimalno učinkoviti. Predlagam vam, da katero izmen delavnic, predstavljenih v cenovni ponudbi umestite v svoj program promocije zdravja na delovne mestu, saj bo finančni vložek zanemarljiv v primerjavi s tem, kar lahko dobite; zaposlenega, ki se bo sposoben učinkovito in samozavestno odločati z vsakodnevnimi stresnimi situacijami.

Pošljite mi sporočilo na: mateja@stresistres.si

ali pokličite: 031 708 611

Mateja Sintič, TRE CP